Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ξεκινάει σήμερα το 57ο Ράλλυ Ακρόπολις


Δίδεται η εκκίνηση του 57ου Ράλλυ Ακρόπολις σήμερα στις 19:30 από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.Μετά από έναν χρόνο απουσίας του επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα και αποτελεί τον 7ο φετινό γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στην εκκίνηση θα βρίσκονται 42 πληρώματα τα οποία θα ανέβουν στη ράμπα και θα κατευθυνθούν στο Λουτράκι, στο σημείο δηλαδή όπου βρίσκεται το κέντρο του αγώνα.
Από Ελληνικής πλευράς στον σκληρότερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος συμμετέχουν 8 πληρώματα,τα οποία θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό.Ξεχωρίζει η συμμετοχή των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, υπό τη σκέπη της ΕΠΑ (Επιτροπή Αγώνων Αυτοκινήτου) και της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) με Ford Fiesta RS WRC! Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC είναι 18. Στην κατηγορία SWRC οι συμμετοχές έφτασαν τις δέκα, ανάμεσα στις οποίες και αυτές των επικεφαλής της βαθμολογίας Martin Prokop, Ott Tanak και Karl Kruuda. Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του WRC θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα αυτοκίνητα νέων προδιαγραφών, έτοιμοι να αναμετρηθούν στις 18 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις 2011, συνολικού μήκους 348.80 χλμ.

H Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Μοσχού, προκηρύσσει ομώνυμο βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί στον οδηγό που οι θεατές θα επιλέξουν να αναδείξουν σαν τον άνθρωπο του αγώνα στο «Ράλλυ των Θεών»!

Ο νικητής θα προκύψει μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις (www.acropolisrally.gr) και θα βραβευθεί κατά την τελετή τερματισμού του αγώνα, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Club Hotel Casino Loutraki.

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν και οι 42 οδηγοί του αγώνα, ενώ η απονομή του επάθλου θα γίνει από τους γιους του Γιώργου Μοσχού, Μανώλη και Παύλο.

Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 08:00 της Πέμπτης 16 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 15:00, με την ολοκλήρωση του καθαρά αγωνιστικού μέρους του Ράλλυ Ακρόπολις 2011

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές στην επίσημη σελίδα του Ράλλυ Ακρόπολις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου