Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΧΑΜ 400 cc το αυτοκίνητο μοτοποδήλατο




Την προηγούμενη Κυριακή επισκεφτήκαμε το Σαλόνι Αυτοκινήτου 2010 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»!
Είδαμε και τι δεν είδαμε αλλά μας εντυπωσίασε ένα μικρό αυτοκίνητο μόλις 400 cc της Γαλλικής AIXAM,οικονομικό και οικολογικό,με αυτόματο σασμάν και πετρελαιοκίνηση.
Πρόκειται για το αυτοκίνητο των 16άρηδων που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου και κυκλοφορεί με άδεια μοτοποδηλάτου σύμφωνα με τον ΚΟΚ,όπως το λανσάρει η εταιρία Χ&Δ Σαραντόπουλος ΑΕ που έχει την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.

Οι μακροχρόνιες μελέτες και η διαρκής εξέλιξη έχουν σαν αποτέλεσμα τη νέα εμφάνιση του AIXAM city.Καινούργια μπροστινή όψη με ένα πλατύ χαμόγελο,πολύ όμορφα καινούργια φώτα,ενσωματωμένοι προφυλακτήρες,ξανασχεδιασμένα πίσω φώτα,14άρες ελαφριές ζάντες όμορφοι αεροδυναμικοί καθρέφτες....Όλα αυτά κάνουν το νέο AIXAM city να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά και να ανταγωνίζεται σε στυλ όλα τα κανονκά μικρά αυτοκίνητα,όντας αυτό ένα όχημα πόλης που οδηγείτε ΑΠΟ 16 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ(400CC).
To 600 cc κυκλοφορεί με άδεια μοτοσικλέτας και δίπλωμα αυτοκινήτου!

Στον καιρό της οικονομικής κρίσης που ζούμε έχει σημασία η κατανάλωση του αυτοκινήτου.
Το AIXAM city 400 cc με κινητήρα Kubota Diesel καταναλώνει μόλις 2,96 λίτρα diesel στα 100 χλμ. μικτής κίνησης και εκπέμπει τη μικρότερη ρύπανση από όλα τα οχήματα εκτός των απολύτως ηλεκτρικών και αυτών που κινούνται με υδρογόνο.Μιλάμε πάντα για αυτοκίνητο πόλης αφού η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 45 χλμ.
Επίσης η έκδοση των 599 cc επίσης diesel κατανάλώνει 4 λίτρα στα 100 χλμ,ενώ υπάρχει και έκδοση 505 cc με βενζινοκίνητο κινητήρα Lombardini και κατανάλωση 5 λίτρων στα 100 χλμ.

5 σχόλια:

  1. Ζουσα στην Ιταλια και ηταν γεματος ο τοπος απο τετοια αυτοκινητα.
    Τα μικρα ζυτοκινητακια ειναι φουλ μεσα στη βιομηχανικη κουλτουρα τους.
    Πολυ ομορφα και οικονομικα, μεχρυ και κουπέ ή τζιπακια εβλεπες. Δεν μπορουσαν ομως να βγουν στην Autostrada(αυτοκινητοδρομο).
    Τα περισσοτερα ομως ηταν ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελω να φερω ενα απο την ιταλια γιατι ειναι φθηνα εκει...ποσο ειναι ο εκτελωνισμος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλω να πάρω στο γιο μου, αλλά δεν ξέρω την τιμή,ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή